Ik ben ervan overtuigd dat je als behandelaar een netwerk nodig hebt van andere professionals om optimale zorg te kunnen leveren. Als er problemen ontstaan bij een paard, en helemaal als die problemen er al lang zitten, dan kan de reden een combinatie van meerdere factoren zijn. Er zijn veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat onze dieren zo gezond mogelijk blijven, waarvan osteopathie een onderdeel is. Ik vind het daarom ook essentieel om kennis te hebben van andere vormen van behandeling, en door te kunnen verwijzen als dat nodig blijkt. Ik probeer daarom ook zelf zoveel mogelijk kennis te vergaren, bijvoorbeeld omtrent het zadelpassen, hoefbalans en voeding. Maar voor de echte specialisten verwijs ik u graag door naar mijn collega’s.

Mijn netwerk bestaat onder andere uit een aantal zeer kundige zadelmakers/passers uit verschillende regio’s, dierenartsen, massagetherapeuten, voedingsdeskundigen, trainingsspecialisten en uiteraard mijn collega osteopaten. Ik kan je dus altijd naar de juiste persoon doorverwijzen indien nodig.

Sinds dit jaar heb ik samen met collega’s het platform Horseconnect opgericht. Dit platform maakt het nog makkelijker voor paardeneigenaren om de juiste professional te vinden en voor ons als professionals om beter samen te werken. We brengen in kaart waar in Nederland de goede osteopaten, fysiotherapeuten, trainers, bekappers, voedingsdeskundigen etc. zitten zodat je in 1 oogopslag kan zien wie er bij jou in de regio zitten.

logo

www.HorseConnect.nl

Interessante links

Voor wie na het lezen van deze website nog niet verzadigd is en op zoek is naar meer kennis vermeld ik hier wat interessante links.

www.icreo.com : De website van het International College for Research on Equine Osteopathy. Hier kan je ook mijn eindwerk vinden over verzuring van spieren van het paard: http://www.icreo.com/student/Nl/eindwerk/thesisMarjorieWesterhof-defin.pdf

www.paardnatuurlijk.nl : Interessante site met onder andere informatie over voeding en een calculatur om het gewicht van je paard te berekenen.

www.paardenkennisbank.nl : Website met zeer interessante samenvattingen van wetenschappelijke onderzoeken naar oa het gedrag en gezondheid van paarden. Absoluut een aanrader om eens te bekijken.

www.voervergelijk.nl : Bevat alle informatie die je nodig hebt om te weten hoe en wat je je paard het best kan voeren

www.thehorse.com: Zeer uitgebreide site met wetenschappelijke artikelen en video’s

Ik vind het belangrijk dat mijn kennis up to date blijft. Daarom blijf ik artikelen lezen, informatie opzoeken, overleggen met dierenartsen en collega osteopaten en cursussen volgen. Je blijven ontwikkelen met een open visie naar andere theorieen vind ik erg belangrijk!