In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ben ik in het Erasmus MC gaan werken. Hoewel het werk als humaan fysiotherapeut mij erg goed beviel, wilde ik ook op professioneel gebied met paarden aan de slag. Als humaan fysiotherapeut merkte ik dat fysiotherapie in sommige gevallen tekort schiet. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een geneeswijze waarmee ik meer kan betekenen voor paarden. Vanwege de grote drukte in mijn praktijk heb ik in juli 2014 afscheid moeten nemen van het Erasmus MC.

In 2007 ben ik gestart met de ICREO opleiding osteopathie voor dieren. De visie van de osteopathie was precies waar ik naar opzoek was. Ik ben ervan overtuigd dat door middel van deze zachte, manuele geneeswijze heel veel dieren van hun klachten af geholpen kunnen worden.
De resultaten van een behandeling kunnen soms echt verbluffend zijn. Het fascineert mij daarom enorm wat een invloed een osteopathie behandeling op het lichaam kan hebben.

In 2012 heb ik de opleiding thermografie afgerond. Vanwege drukte met behandelen verwijs ik tegenwoordig door naar collega thermografen.

In april 2013 heb ik de cursus dry needling afgerond. Dit geeft me nog meer mogelijkheden om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen bij de behandeling van paarden en honden.

In mei 2013 heb ik Level 1 van de cursus van April Battles afgerond. Naast de vele extra behandeltechnieken die ik geleerd heb, heb ik een nog bredere kijk gekregen op het paardenlichaam. De problemen die de meeste paarden hebben vormen een vast patroon. Ik heb geleerd hoe je naast het osteopathische werk het lichaam nog beter kan helpen om uit dit patroon te komen. In april 2014 heb ik level 2 gevolgd, dit gaf een verdieping in de al aangewezige kennis en ook een uitbreiding van het aantal behandeltechnieken.

Vervolgens heb ik in september 2014 de Biomechanics Advanced Clinic gevolgd bij Sharon May-Davis, wat weer voor ontzettend mooie inzichten heeft gezorgd. Maar ook heel veel heeft bevestigd dat de manier waarop ik nu aan het werk ben en naar paarden kijk klopt. Sharon heeft zoveel research gedaan dat alles nu nog meer wetenschappelijk onderbouwd is.

In januari 2015 ben ik gestart met de opleiding chiropractie/osteopathie aan het McTimoney College of Chiropractic in Engeland! Dit is een 2 jaar durende master opleiding, waar ik les heb gehad van de beste mensen in het vak. Mijn doel is om de beste behandelaar te worden die ik kan zijn. Ik wil zoveel mogelijk skills hebben om paard en ruiter te kunnen helpen bij een willekeurig (lichamelijk) probleem. Deze universiteit is in Engeland zeer hoog aangeschreven en is de 2e grootste chiropractie opleiding in Engeland voor zowel de humane als dierenchiropractie. Kijk eens op deze site voor meer informatie: McTimoney. Deze opleiding heb ik met goed resultaat afgerond. Mijn onderzoek naar hypermobiliteit bij paarden is klaar en positief beoordeeld.

In 2017 heb ik de cursus Inspanningsfysiologie van Carolien Munsters gevolgd met als doel betere begeleiding bij de opbouw van de training van paarden. U kunt bij mij ook een afspraak maken voor een specifiek trainingsadvies, met voorafgaand een conditietest om de basisconditie van uw paard te bepalen.

In 2018 ben ik bevallen van mijn eerste dochter, waardoor ik weer op heel veel andere vlakken veel geleerd heb en nog steeds leer. Daarnaast is er ook wat extra aandacht geweest voor het inzetten van energetisch werk tijdens de behandeling.

In 2019 heb ik de cursus Neurokinetische therapie gevolgd. Met de inzichten die ik hier heb opgedaan kan ik nog beter zorgen dat bewegingspatronen die verstoord zijn opgelost worden en ook langer opgelost blijven. Het is een heel interessante aanvulling.

In 2021 is mijn tweede dochter geboren. Ook heb ik in dat jaar geleerd om de myofasciale punten die dr. Kerry Ridgway gebruikte in zijn behandelingen te vinden en behandelen. Dit is een fantastische toevoeging aan mijn ’toolbox’. Door deze punten te behandelen, ontspant een paard veel makkelijker en kan je meerdere spierketens heel fijn los krijgen. Ik ben ontzettend blij met deze methode en pas hem dan ook vaak toe.

Voor honden heb ik in 2021 de zeer uitgebreide cursus Animal Fascial Manipulation gevolgd, gegeven door Tuulia Luomala en Mika Pihlman. Dit geeft mij nog meer technieken om honden fijn te kunnen behandelen. In 2022 ben ik gestart met de meerdaagse bijscholing viscerale technieken bij honden, gegeven aan het Supple Spine Institute.

Tussendoor organiseer ik met HorseConnect meerdere seminars per jaar, oefenmiddagen om met collega’s te sparren en technieken uit te wisselen en blijf ik workshops/themadagen bezoeken.

Ik ben lid van de NVDO, de vereniging voor dierosteopaten is zeer actief in het organiseren van kennis bijeenkomsten en ik doe er altijd graag aan mee. Indien u voor uw hond verzekerd bent worden mijn behandelingen vaak vergoed.

Ik woon zelf in Utrecht en beschik over een praktijk locatie waar u naar toe kan komen met uw paard (Zeist) of hond (Utrecht). Ik ben werkzaam in een straal van drie kwartier rondom Utrecht. Hieronder vallen de provincies Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant. Ik plan zoveel mogelijk routes om de reistijd zo veel mogelijk te beperken.